Slik ser boligmarkedet i Spania ut nå  

Det kommer nok ikke som et sjokk når vi forteller deg at nordmenn er glade i og både bo og feriere i Spania. Nordmenn elsker Spania, både kulturen, været og alt som kommer med. Derfor er det mange nordmenn som enten har flyttet til Spania eller som har feriehus i dette flotte landet. 

Det kommer kanskje heller ikke som et sjokk om vi forteller deg at verdensøkonomien for øyeblikket ikke er akkurat der vi gjerne skulle hatt den. Derfor er det interessant å se på hvordan boligmarkedet i Spania er akkurat nå. Er det nå man skal kjøpe feriehus eller bør man vente? La oss ta en titt. 

Usedvanlig høy omsetning på boligmarkedet  

Om du vil kjøpe leilighet i Spania så er du ikke alene. Det spanske boligmarkedet har nemlig hatt et rekordår i 2021. Dette fortsatte ut i første halvdelen av 2022, og foreløpig har det heller ikke begynt å dale. Selv med en 4% økning i boligpriser ser det ikke ut at til at forbrukere har sluttet å kjøpe drømmeboligen. Når det er sagt så er det ikke usannsynlig at det fjerde og siste kvartalet vi er i nå vil se litt annerledes ut.  

CaixaBank Research mener at grunnen til at mange fremdeles velger å kjøpe bolig i Spania tross den økonomiske situasjonen verden befinner seg i, er at det er enkelt å få boliglån i landet. Foreløpig er rentene også relativt lave, så det er nok mange som vil oppleve at de kan få et noe mer gunstig lån her, sammenlignet med Norge. Dette gjør også at det ikke bare er nordmenn som vil ha leilighet i Spania, men også mange andre nasjonaliteter og selvfølgelig spanjolene selv. Det ser altså ikke ut som om etterspørselen på boligmarkedet i Spania er på vei ned enda.