Slik gjør du et godt kjøp når du velger nytt kjøkken

Å kjøpe nytt kjøkken er en relativt stor investering, og det kan lønne seg å følge nøye med på de forskjellige kostnadene gjennom prosessen. Det er ikke nødvendigvis selve stammene og kjøkkenbenken som sprekker budsjettet, men det finnes andre områder som du bør følge nøye med på.

Lag et budsjett – og få et uforpliktende tilbud

De aller fleste har et budsjett å forholde seg til når det gjelder innkjøp og installasjon av et nytt kjøkken. Det er smart å få den øvre grensen for prosjektet ned på papir, og begynne å planlegge for de forskjellige utgiftspostene – fra selve interiøret til rørlegger og elektriker.

Kjøkkenleverandører som AUBO Kjøkken, Bad, Vaskerom og Garderobe kan tegne et uforpliktende tilbud, som gir et mye tydeligere bilde av hva selve kjøkkeninnredningen faktisk vil koste. Finn en forhandler på https://aubo.no/, avtal en time, og få et håndfast tilbud som kan tilpasses videre.

Spar på detaljene som ikke gir ekstra verdi

Det er mulig å bruke praktisk talt ubegrensede summer på kjøkken, særlig hvis du skal velge armaturer, hvitevarer og lignende fra absolutt øverste hylle. Det er vanligvis ikke de enkle stammene, benkeplatene og skuffene som driver opp totalsummen. Følg med på:

  • Spesialtilpassede benkeplater kan være dyre. Velg standardmål hvis mulig.
  • Det er store prisforskjeller mellom enkle detaljer som blandebatteri eller vask.
  • Det er mulig å spare utgifter til rørlegger og elektriker ved å gjøre kjøkkenet mer kompakt.
  • Tidløse og enkle design, uten profiler og håndtak, kan være både rimelige og praktiske.

Husk likevel på å ikke spare på områder der du sannsynligvis vil angre på valget i fremtiden. Det er for eksempel ingen som har angret på å investere i selvrensende stekeovn med pyrolyse, eller underlimt vask som gjør det enklere å rengjøre kjøkkenbenken. Slike ekstrakostnader kan du gjerne vurdere opp mot nytteverdien over flere år – og da blir valget enkelt.