Mindre søvnproblemer med riktig madrass

Søvn er noe som er helt essensielt for overlevelsen vår, for helsen vår og for trivselen vår. Likevel er det ikke så mange som prioriterer å sette seg ordentlig inn i det de faktisk trenger å vite når de skal kjøpe seg en ny seng, eller en ny madrass. Det å velge en madrass, er nemlig ikke bare, bare. Det legger faktisk grunnlaget for hvordan vi sover og har direkte innvirkning på både den mentale og fysiske helsen vår. 

Selv om det er en veldig viktig beslutning, som er viktig å sette seg inn i, er det lett å forstå hvorfor mange kanskje ikke ender opp med å gjøre det. Det er nemlig en av de tingene som fort kan føles litt overveldende. Det er nemlig helt vanvittig mange valgmuligheter, så hvordan vet man at det man velger er det riktige. Kanskje du skal velge en skummadrass? Eller er en rammemadrass mer riktig? Skal du hente den selv, eller få den sendt med et e-bud? 

Uansett hva man velger, er det noen helt grunnleggende faktorer man skal ta høyde for, og som man skal kunne kommunisere om med en som jobber med madrasser om, hvis man ber om å få hjelp. Dette er for eksempel hvilken stilling man sover i. Det er hvor varm eller kald man typisk føler seg om natten, og omtrent hvor mye man veier. Alle disse tingene er nemlig med på å avdekke hvordan man skal velge en madrass som gir optimal støtte for ryggsøylen. 

Søvnproblemer blir mer og mer vanlige 

Det kan være mange grunner til at man opplever søvnproblemer, og hvis man gjør det, kan det være greit å komme til bunns i det, sånn at man kan sove litt bedre igjen. For det er ofte mye man kan gjøre for å optimere søvnen sin hvis man bare vet hva man skal gjøre, og ikke minst hvorfor man sliter med å sove. Her er det mange faktorer som spiller inn, og selv om en god madrass ikke kan løse problemet, kan det heve søvnkvaliteten. 

Det at vi sliter mer med å sove handler om mange ting. Det handler om stress, det handler om hvor mye koffein vi drikker, det handler om hvor mye vi beveger oss, det handler om hvor mye frisk luft vi får, hvor mye vann vi drikker, og det handler sist og ikke minst om hvor mye tid vi bruker foran en skjerm – og særlig hvor mye tid vi bruker på mobilen vår på sosiale medier for eksempel. 

For det å sitte på en skjerm hele dagen er en ting, men det er en helt annen å sitte mange timer på sosiale medier. Det påvirker oss mye mer enn bare det å sitte på en skjerm generelt, så det er viktig og fint å tenke over alle disse elementene – i tillegg til en god madrass!