Finn relevante nyheter online

Det er ikke vanskelig å finne hverken informasjon eller nyheter online i dag, men å finne relevante nyheter – det er mye vanskeligere. Vi er omgitt av informasjon til alle døgnets tider, men vi må bli mye bedre til å sortere informasjonen – her kan du lese om hvordan du finner relevante nyheter online. 

Bli god til å velge og sortere

Det handler om å ta kvalifiserte valg og å bli god til å velge i stedet for å la andre velge for deg. Andre velger for deg selv om du ikke er klar over det. Dette gjelder både nyheter og informasjon generelt. Har du tenkt på hvordan feeden din på sosiale medier fungerer? Den er basert på en hel del algoritmer som velger ting for deg basert på antagelser om dine preferanser. Det blir foretatt analyser hele tiden av hva du gjør og hva du velger som blir oversatt til algoritmer som velger for deg.

Men er ikke det bra, da? Det er det sikkert mange som tenker. Det er jo veldig deilig å slippe å tenke selv og slippe å skulle ta stilling til alt, men det er faktisk ikke så sunt når det kommer til å finne relevante nyheter. Algoritmene vet nemlig ikke alltid hva som er relevant, og det kan bidra til å skape et veldig ensformig og ensidig nyhetsbilde, hvis alle nyhetene du leser blir valgt for deg- kanskje ut ifra tendenser til politisk ståsted. Dette kan være lurt å utfordre, men hvordan gjør man egentlig det?

Velg informasjonen selv

Derfor er det helt essensielt at du velger informasjonen selv. Velg deg ut en rekke seriøse nyhetskilder som Ranaposten og andre store nyhetsmedier så du kan få et mye mer nyansert nyhetsbilde i feeden din. Her kan du også være kildekritisk og ikke spise nyheter rått som du finner fra private meningsdannere på sosiale medier. Dette blir det nemlig fort konspirasjonsteorier av og i denne overflødige informasjonvirkeligheten som vi lever i idag, kan det fort bli vanskelig å skille mellom fleip og fakta når det er mange som feilaktig mener de samme tingene. Derfor er det veldig lurt å forholde seg til seriøse og relevante nyhetsmedier som kan gi deg et mer mangfoldig og nyansert nyhetsbilde enn det du får på sosiale medier.